Loading color scheme

27.06. U SLANOME JAVNA I EDUKACIJSKA TRIBINA O GOSPODARENJU OTPADOM NAMJENJENA SVIM MJEŠTANIMA

2706-Slano-2U Vatrogasnom domu u Slanom 27. lipnja održana je prva javna i edukacijska tribina u sklopu projekta „Program izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom općina Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje“ koji sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda. Općina Konavle je nositelj projektnih aktivnosti, a sunositelji projekta su općine Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje, a jedna od njih je i javna tribina na kojoj je cilj bio stanovnicima Slanog približiti temu održivog gospodarenja otpadom, trenutnog stanja i planova za budućnost.

Javnu tribinu je otvorio pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Dubrovačko primorje g. Ivo Kola koji je naveo sve detelje projekta koji uključuju medijsko praćenje projekta, organiziranje edukativnih radionica u obrazovnim i odgojno-obrazovnim institucijama, obilježavanja datuma povezanih sa zaštitom okoliša, tiskanje promidžbenog materijala, snimanje t2706-Slano-2v i radijskih spotova, a sve s ciljem podizanja razine svijesti stanovništva.
Naveo je i ukupnu vrijednost projekta koja sa sufinanciranjem iznosi 511.955,99 kn i provoditi će se na području triju općina u razdoblju od 20 mjeseci.
U nastavku programa javne tribine dr. sc. Marlena Ćukteraš, predsjednica ekološke udruge Green Sea Safari Dubrovnik je predstavila Program zaštite okoliša i održivog razvoja, te naglasila važnost smanjenja nastanka otpada, ponovne upotrebe predmeta, pravilnog razdvajanja otpada, važnosti recikliranja i kompostiranja. Nakon izlaganja pokrenuta je javna rasprava o samoj svijesti mještana o problematici otpada i kako utjecati na rješavanje niza problema s otpadom u našem kraju.

ODVAJATE LI OTPAD U SVOM KUĆANSTVU (PAPIR, STAKLO, PLASTIKU)?

OSTAVLJATE LI OTPAD NA MJESTU PREDVIĐENOM ZA ODVOZ?

IMA LI U VAŠOJ BLIZINI DOVOLJNO SPREMNIKA ZA ODVAJANJE OTPADA?