Loading color scheme

03.06. Obilježen Dan planeta Zemlje u Dubrovačkom primorju

Obilježen Dan planeta Zemlje u Dubrovačkom primorju -7U Osnovnoj školi Slano upriličeno je obilježavanje Dana planeta Zemlje u organizaciji Općine Dubrovačko primorje, OŠ Slano, OŠ Primorje, Predškolske ustanove Dječji vrtić „Slano“, Primorskog komunalnog društva d.o.o.-Slano.

Događaj se realizirao kao dio aktivnosti EU projekta "Program izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom općina Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje" kojeg provodi Općina Konavle.

Cilj obilježavanja Dana planeta Zemlje je podizanje razine svijesti o odgovornom postupanju s otpadom, odnosno promoviranje principa "Skupljam, slažem i savjesno otpad odlažem!".

Sukladno tome pripremile su se aktivnosti i za stanovnike i igre za najmlađe, te su promovirani i prigodni informativni materijali. U programu su se najmlađi članovi zajednice i ostali stanovnici Općine upoznali o velikoj količini otpada koji nastaje nepromišljenim korištenjem predmeta za jednokratnu upotrebu.

Na najavljenim radionicama kroz igru se djeci približila ova tematika i zainteresiralo ih se da odvajaju otpad. Upriličila se i lutkarska predstava KEKO EKO - ekološka lutkarska priča za djecu.

ODVAJATE LI OTPAD U SVOM KUĆANSTVU (PAPIR, STAKLO, PLASTIKU)?

OSTAVLJATE LI OTPAD NA MJESTU PREDVIĐENOM ZA ODVOZ?

IMA LI U VAŠOJ BLIZINI DOVOLJNO SPREMNIKA ZA ODVAJANJE OTPADA?