Loading color scheme

Obilježavanje Dana planete Zemlje

Obilježen Dan planeta Zemlje u Konavlima - 10Ovo je javni događaj koji bi trebao okupiti veliki broj sudionika i posjetitelja svake od tri općine.

Događaj obilježavanja Dana planete Zemlje obuhvatit će bogat program koji se odnosi na zaštitu okoliša i odgovornosti prema planeti Zemlji i svom kraju.

Na javnom prostoru, kojem će biti osiguran pristup i invalidnim osobama kao i skupinama u nepovoljnom položaju postavit će se bina na kojoj će stručna osoba – predavač održati kratko izlaganje o održivom gospodarenju otpadom, o stanju u općini veznim za odvajanje otpada i zbrinjavanje otpada, o mogućnostima recikliranja, ponovne uporabe predmeta kao i mogućnostima i koristima kućnog kompostiranja i suradnje s općinskim tijelima u tom pogledu. Promovirat će se i održivo korištenje prirodnih resursa (ugradnjom štednih slavina, štedne žarulje i način njihova zbrinjavanja...).

Čitav program biti će popraćen nastupima školske i predškolske djece, lokalnim muzičarima i kulturno umjetničkim društvima. Ovaj program usmjeren je svim građanima, školskoj i predškolskoj djeci i njihovim roditeljima.

Stanovnici općina pozivat će se na ovaj događaj putem web stranice izrađene za potrebe projekta, plakata i radio reklame.

ODVAJATE LI OTPAD U SVOM KUĆANSTVU (PAPIR, STAKLO, PLASTIKU)?

OSTAVLJATE LI OTPAD NA MJESTU PREDVIĐENOM ZA ODVOZ?

IMA LI U VAŠOJ BLIZINI DOVOLJNO SPREMNIKA ZA ODVAJANJE OTPADA?